Pracując w kuchni potrzebujemy wielu akcesoriów, jakie pomagają w gotowaniu. Niezbędne są więc właściwe garnki, miarki oraz kuchenne roboty. Czasem jednak zapominamy o sprawach niby mało ważnych i mamy mały kryzys. Tym przedmiotem, o którym zapominamy, który lekceważymy lub nie doceniamy są rękawice kuchenne. Niby nieskomplikowana sprawa, ale jakoś dobieramy niezbyt dobrze, przez co zaczynamy się irytować.
Jak więc dobrać odpowiednie rękawice?
Większość z nas posiada rękawice klasyczne z materiału. Jest to typ najbardziej popularny, ale jesteśmy w stanie również kupić takie rękawice z dodatkami. Wielu producentów więc oferuje taki typ z magnesami. Łatwo więc ich nie zgubimy, o ile przywiesimy na lodówce. To tylko dodatek, więc nie możemy się tym kierować, a jak w rzeczywistości zależy nam na takich rękawicach, to korzystnie wybrać te, jakie posiadają najwięcej warstw
materiału.

Autor: Anna
Źródło: http://www.flickr.com
Nie posiadasz koncepcji na podarunek dla znajomych, jacy ledwie co wprowadzili się do swojego innego domu? My doradzimy Ci co znaleźć oraz jak zapobiec przed tzw niepożądanym prezentem. Naturalnie, dozwolone jest kupić jakąś błahostkę. Jednak czasami warto się troszkę bardziej zastanowić oraz postarać.
Silikon to ostatnio bardzo popularny w kuchni materiał. Furorę robią nie tylko formy do pieczenia, pędzelki lub trzepaczki, ale też silikonowe chwytaki, łapki oraz rękawice - sklep Garneczki. Grube rękawice silikonowe skutecznie chronią przed oparzeniami. Do kupna w wielu wersjach kolorystycznych i kombinacjach materiałowych. Spotkać można również rękawice zrobione z tkaniny z silikonową częścią chwytającąfur.
Istnieje jednakowoż alternatywa dla rękawic. To łapaki oraz chwytaki. Sprawdzą się bardzo dobrze w sytuacjach, jak musimy złapać gorącą blachę,
garnek czy formę do pieczenia - sprawdź sklep Pomocne również będą w łapaniu skrajnie zimnych przedmiotów. Identycznie jak silikonowe rękawice perfekcyjnie chronią przed nieprzyjemnym odmrożeniem dłoni.