Jak przyszykować się do czasu grillowego



grill
Autor: www.sxc.hu
Źródło: www.sxc.hu
Posiadając takie naczynia, można o każdej porze dnia i roku zaprosić najlepszych znajomych na grilla w zaciszu domowym. Na pewno nie wyjdą od ciebie nienasyceni, a smak zaserwowanych potraw z pewnością sprawi, że nie zauważą różnicy między jedzeniem grillowanym na patelni a tym z powszechnie używanego grilla.

Rozpalając standardowego, zewnętrznego grilla, warto zaopatrzyć się w różnego rodzaju akcesoria do grilla - polecam stronę. Brykiet posłuży za paliwo, które będzie się sukcesywnie wypalać i da odpowiednią temperaturę, która potrzebna jest do prawidłowego usmażenia mięsa. Jeśli mamy kłopot z wznieceniem ognia, proponujemy nabycie uniwersalnej rozpałki w postaci kawałków specjalnego materiału lub płynu. Dzięki niej nasz węgiel podpali się dużo szybciej i łatwiej, a więc posiłek będzie gotowy na umówioną godzinę. Aby nie przekłuwać mięsa widelcem lub innym kuchennym sprzętem, warto kupić szczypce przystosowane do chwytania i przekładania grillowanego mięsa lub innych smażonych rzeczy. Jeśli wyposażymy się w omówione wcześniej akcesoria, grillowanie stanie się samą przyjemnością i nie przysporzy nikomu żadnych problemów.
2014-05-19 12:20:53
1 2
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.